Povestea noastră

Corina Marină

Corina Marină

Ceramică

Arad

Pasiunea pentru ceramică o am de la vârsta de 11-12 ani, când am început să frecventez un cerc de specialitate în orașul natal. În acea perioadă, am participat la diferite concursuri și tabere de creație; aceste activități extra școlare m-au ajutat să urmez drumul spre artă. 

Astfel, câtiva ani mai târziu, am absolvit Liceul de Artă „Sabin Drăgoi" Arad, specializarea design.
După absolvirea liceului, am ales să îmi lărgesc cunoștințele artistice, tot prin design. Drept urmare, am continuat studiile la Facultatea de Arte și Design Timișoara, specializarea design ambiental.

STIL ARTISTIC

Pregătirea în domeniul designului m-a influențat în ceramică, punându-și amprenta în stitul abordat și în modul de lucru, existând tendința geometrizării fomelor. Folosesc deseori ca element decorativ textura cu pătrățele, care are aspect de mozaic. Încerc să-mi găsesc surse de inspirație peste tot în jurul meu. 

Consider că natura este o infinită sursă de inspirație plină de fome, culori și texturi. Îmi plac foarte mult insectele, sunt fascinată de diversitatea exemplarelor din specia lor și de dimensiunile atât de mici, dar în același timp atât de complexe. În cromatica folosită predomină culorile reci, în special nuanțele de albastru, dar pentru diversitate încerc să folosesc o gamă variată de culori.

PRODUSE

Toate produsele sunt realizate manual cu grijă și atenție pentru detalii, cu drag și pasiune pentru ceramică, într-un mic atelier din Arad. În magazinul acestui site se pot găsi diverse produse: accesorii/bijuterii: cercei, broșe, nasturi, farfurii și tablouri.

Accesoriile și bijuteriile: cerceii, broșele și nasturii sunt obiecte unicat, modelate și glazurate manual, simple sau cu motive geometrice.

Farfuriile sunt realizate manual din diferite tipuri de argilă; prin procesul de modelare ele capătă o formă organică. Farfuriile sunt simple, cu glazură cu efect sau cu textură geometrică aplicată. Ideea texturii cu pătrățele a apărut în urma unui experiment, al unui joc de texturi, dar mai apoi a devenit un element decorativ, care prin alăturarea sau aplicarea mixului culorilor, poate duce cu gândul la o altă tehnică folosită în ceramică, Și anume: mozaicul.


Tablourile cu motive vegetale: piesele ceramice sunt realizate prin amprentarea propriu-zisă a texturilor unor plante, flori sau frunze sau a matrițelor în masa ceramică. După finisare și prima ardere sunt glazurate manual, iar după a doua ardere (arderea finală) sunt compuse și lipite pe un placaj de lemn dat cu baiț.

Tablourile cu insecte: piesele ceramice sunt realizate manual. Fiecare piesă este unică. După ce sunt urmați toți pașii (modelare, finisare, prima ardere, glazurare, arderea finală) și rezultă piesele finale, acestea sunt compuse și lipite pe un placaj de lemn dat cu baiț.