FoamBubbles, metamorfoză creativă într-o bulă de spumă

Alexandra Prelipcean Florea, arhitect de profesie și designer de bijuterii autodidact, ziua desenează linii drepte, iar seara se joacă cu forme organice. 

Povestea FoamBubbles a început în 2009, când a creat primele bijuterii, ca un mijloc de evadare din rigoarea creației arhitecturale. Probabil, din acest motiv, bijuteriile Alexandrei nu sunt cele tipice create de un arhitect, abandonând geometria în favoarea liniilor curbe, a formelor libere, fluide. 

https://www.dichisar.ro/foambubblesjewelry

FoamBubbles continuă să experimenteze și să creeze bijuterii neconvenționale, ajutând clienții să se exprime prin ele și să-și spună propriile povești despre frumusețe, curaj, despre libertatea a fi tu însuți. 

Folosește materiale prețioase alături de cele mai comune din ele, cum ar fi hârtia sau lâna, considerând că valoarea unei bijuterii nu e dată de materialele scumpe folosite, ci de capacitatea de a spune o poveste unică despre persoana ce o poartă. 

fc5b0ea20890.jpg?v1&width=600&resize_mode=stretchhttps://www.dichisar.ro/royal-inflorescence-brooch-metamorphosis-collection-p-ADGt2SiNKrt,https://www.dichisar.ro/inner-pearls-4-metamorphosis-collection-p-K37wlOR13bT,https://www.dichisar.ro/inner-pearls-3-metamorphosis-collection-1-p-N55HLGYd7Pk

Numele brandului FoamBubbles (Bule de spumă) a apărut ca o metaforă pentru lumea în care trăim. “Fiecare dintre noi e închis în propria lui bulă de spumă, cu gândurile, emoțiile și trăirile lui. Dar nu suntem singuri, ci fiecare e în contact cu micro-universurile din jur, sprijinindu-ne și influențându-ne reciproc. 

E o mare diversitate în unitate, pe care ar trebui să o apreciem mai mult. Suntem cu toții diferiți și e un lucru minunat! Avem fiecare un alt rol de jucat, o altă poveste de spus… 

Diferiți, dar împreună. Sau… izolați, dar împreună.” 

5e19426d8592.jpg?v1&width=600&resize_mode=stretchhttps://www.dichisar.ro/in-full-bloom-4-metamorphosis-collection-p-X8bl0hWFZ00,https://www.dichisar.ro/inner-pearls-3-metamorphosis-collection-1-p-N55HLGYd7Pk

Primăvara acestui an a fost dificilă pentru noi toți, iar Alexandra nici nu ar fi observat-o, dacă nu ar fi avut niște copaci înfloriți în fața geamului unde și-a băut cafeaua în perioada izolării. 

Avea multe planuri la începutul anului: proiecte de arhitectură, târguri de design, nunta ei. Și dintr-o dată, totul s-a oprit. 

A încercat să-și păstreze calmul și cu speranță și răbdare a început să reorganizeze tot ce putea, să accepte ce nu poate schimba și să găsesca o parte bună în toată nebunia. 

Pentru a nu-și umple timpul liber suplimentar cu știri și panică, a căutat alternative: a lucrat mai mult la colecția de bijuterie ”Metamorfoze”, a reînceput să picteze în acuarele, a urmat câteva cursuri online, a citit și a dormit mai mult și a încropit o mini-grădină pe balcon. 

https://www.dichisar.ro/foambubblesjewelry

Expozițiile și târgurile de bijuterie la care urma să participe s-au anulat sau s-au amânat. În rest insă, activitatea Alexandrei nu s-a oprit, doar s-a transformat.  Atelierul în care creează bijuteriile a devenit și birou de proiectare arhitectură, întâlnirile cu clienții au devenit mailuri și telefoane, iar târgurile fizice au devenit târguri online. 

Așa a ajuns și pe Dichisar.ro, în încercarea de a găsi o alternativă pentru a ajunge la public într-o perioadă dificilă. 

https://www.dichisar.ro/branches-in-bloom-2-metamorphosis-collection-p-pNVqCFXUhWD,https://www.dichisar.ro/in-full-bloom-5-metamorphosis-collection-p-PuwqgDfranf

Întreaga situație a adus însă și părți bune, a învățat că suntem mai puternici decât credeam, că avem resurse nebănuite de răbdare, perseverență, solidaritate, bunătate. A descoperit că ne putem folosi creativitatea pentru a ne reinventa și a ne adapta la situații neașteptate. 

 Și a învățat că poate ține niște plante în viață, cu puțină perseverență :) 

https://www.dichisar.ro/foambubblesjewelry

Cea mai recentă colecție FoamBubbles Jewelry se numește ”Metamorfoze” și adună povești despre schimbare, transformare, creștere, despre speranță, despre potențial infinit și posibilități nelimitate. Deși începută înaintea pandemiei, ea se potrivește perfect în contextul actual. 

Cupinde doar bijuterii unicat, pentru că fiecare are o poveste diferită de spus, și e destinată sufletelor creative, curajoase, dornice de exprimare prin frumos. 

https://www.dichisar.ro/mutant-flower-2-metamorphosis-collection-p-I7zlt4fJaPG,https://www.dichisar.ro/mutant-flower-metamorphosis-collection-p-1mhMkbA96DE

Pentru afacerile mici, designerii și creatorii de produse lucrate manual care se bazau pe contactul direct cu clienții a fost o perioadă dificilă. În continuare va fi. “Pentru mine, care vând mai mult în mediul online, neavând timp pentru a participa la multe târguri, schimbarea nu a fost majoră. Dar am observat un interes mai crescut pentru cumpărăturile onlinedecât înainte de pandemie. Atât din partea publicului, dar și din partea altor creatori, ce nu au avut magazine online pană acum. 

O evoluție ce m-a bucurat a fost o anumită solidaritate din partea publicului pentru afacerile mici, locale, pentru designerii și creatorii români. Și sper că acest trend să continue și după pandemie.” 


Cumpără din Magazinul Online